- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Forgónyeles sodrófa, nyújtófa 44 cm
Forgónyeles sodrófa, nyújtófa 44 cm
Leírás
Vásároljon a Forgónyeles sodrófa, nyújtófa 44 cm kínálatunkból, ami elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a célszerűsége pedig vitathatatlan. Előnye, hogy használat közben kevésbé terheli meg a kezet, és felgyorsítja a munkát. Anyaga bükkfa. A forgó markolata teszi lehetővé az egyszerű és könnyű munkavégzést.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - munkahenger: 25 cm; - markolattal: 44 cm
- átmérő: - munkahenger: 6 cm; - markolat: 3 cm
- tömeg: 0,625 kg
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2 tojás sárgája
1 dl tej
3 evőkanálnyi cukor
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
70 dkg darált dió
36 dkg cukor
3,3 dl víz
reszelt citromhéj
szegfűszeg
mazsola
2 dkg vaj
2 evőkanálnyi baracklekvár
Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Átmérő: | 6.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 44.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |