Kenyérsütő forma 27×14×7 cm

27 cm hosszú, 14 cm széles, oldala 7 cm magas, 1.60 liter űrtartalmú téglatest alakú sütőedény.
27 cm hosszú, 14 cm széles, oldala 7 cm magas, 1.60 liter űrtartalmú téglatest alakú sütőedény.
Kenyérsütő forma 27×14×7 cm
Kenyérsütő forma 27×14×7 cm
Kenyérsütő forma 27×14×7 cm
Kenyérsütő forma 27×14×7 cm
kalácssütő, püspökkenyér sütőforma
Ár:
4.650 Ft
Cikkszám:
PL830272-AMB
Gyártói cikkszám:
82983
Vonalkód:
5904134830272
Súly:
0.30 kg
Ürtartalom:
1.30 l
Szélesség:
14.50 cm
Hosszúság:
27.50 cm
Magasság:
7 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap
Átlagos értékelés:

A Kenyérsütő forma 27×14×7 cm nagy mélységben, magas hőmérsékleten és nyomáson keletkezet mélységi magmás kőzet bevonatával készül. Anyaga 1 mm vastag fémlemez méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd gránit bevonattal kezelve. Kenyér és kalács készítésére kiválóan alkalmas. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében és kemencében használható.

Részletes méretleírás:
- hosszúság belső alsó: 20 cm; - belső felső: 23 cm
- hosszúság külső alsó: 21 cm; - külső felső: 27,50
- szélesség belső alsó: 9,50 cm; -  belső felső: 13 cm
- szélesség külső alsó: 11; - külső felső: 14,50 cm
- magasság belső: 6,90 cm; - külső: 7 cm
- tömeg: 0,300 kg
- űrtartalom: 1,60 liter

Krumplis, kovászos házikenyér recept
 
A krumplis házikenyér jellegzetesen tömör és nagyon laktató kenyér. Nem morzsálódik, könnyen szeletelhető, és több napig is frissen marad. Sajnos manapság otthon már egyre kevesebben sütik rendszeresen ezt a fajta kenyeret, de aki süti, az úgy süti, ahogy annak idején a nagymamájától tanulta: 8 kg lisztből, nagy munkával.

Hozzávalók egy kb. egy két kilós kenyérhez, vagy kettő darab egy kilóshoz:
 1,5-2 kg liszt
 1/2-1 kg krumpli
 2 evőkanál só
 5 dkg friss élesztő
 kb. 15 dkg kovász

Elkészítése:
Héjában megfőzzük a krumplit, majd meghámozzuk, és átnyomjuk krumplinyomón. Átszitáljuk a lisztet, és nagy tálban a krumpli mellé tesszük. (ha van, dagasztóteknőbe.) Összekeverjük a liszt egy részét a krumplival, majd hozzáöntjük a kb. 3 dl. vízben elkevert kovászt és élesztőt. Összegyúrjuk, majd bőven megszórjuk liszttel, és éjszakára pihenni hagyjuk. (A hagyomány szerint ilyenkor három keresztet rajzolnak a kenyérbe, és kérik rá a Fent való áldását.)
Másnapra teljesen elterül a tálban a tészta. Ekkor bő fél - egy liter langyos vízben feloldjuk a sót, majd több részletben hozzáöntjük a kenyértésztához. Kisebb adagokban hozzágyúrjuk a lisztet, és addig dagasztjuk, amíg elválik a dagasztóteknő oldalától és meg nem cseppen az eszterhéj (jelen esetben az izzadság a homlokról). (A víz mennyisége a liszt minőségétől függ. Nem szabad túl lágy tésztát kapnunk.) Letakarjuk a tésztát, és hagyjuk kelni kb. egy órát. Közben begyújtjuk a kemencét. Amikor megkelt a tészta, megformázzuk a kenyeret, és kb. 1 órán át sütjük a forró kemencében (vagy 210-230 fokra melegített sütőjében).
A tálon, illetve a dagasztóteknőn maradt tésztából készül a következő kovász, és egy madárka is, amelyet az erdélyi nénik két mozdulattal formáznak meg.
Kis befőttes üvegbe tesszük a kovászt, majd lezárva érlelődni hagyjuk a következő sütésig.
Bottal leverjük a megsült kenyérről a fekete héját, majd nagy reszelővel át is reszelhetjük a felületét. Ezután konyharuhába tesszük, és hagyják kihűlni.

Kovász készítése

Első lépés:
 3 evőkanál teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztet 3 evőkanál langyos vízzel keverjünk össze, és tegyük egy befőttes üvegbe vagy egy zárható tetejű edénybe. Zárjuk le és melegebb helyen hagyjuk állni 48 órát.

Második lépés:
- Adjunk a keverékhez, ismét 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál langyos vizet, ekkor már kissé savanykás illata van, ismét zárjuk le és hagyjuk állni 24 órát.

Harmadik lépés:
- Utolsó lépésként 10 dkg lisztet és 1 dl langyos vizet adjunk az eddig elkészült kovászunkhoz, jól keverjük el és ismét hagyjuk egy napot állni. Ezután már a kovász használható. Mindig annyi liszttel és vízzel pótoljuk, amennyit elvettünk belőle a kenyérsütéshez.
Ha tovább nem szeretnénk szaporítani, megvárjuk, míg lecsendesedik, az-az nem aktív a kovászunk (nem habzik, nem emelkedik) lefedjük és hűtőbe tesszük. Legalább hetente egyszer érdemes átkeverni, és időnként feléleszteni.

Sütőedény
A termék anyag összetétele:Gránitbevonatos sütőlemez
Hosszúság belső:23.00 cm
Hosszúság külső:27.50 cm
Hőálló tartomány maximum:280 °C
Magasság belső:6.90 cm
Magasság külső:7.00 cm
Szélesség belső:13.00 cm
Szélesség külső:14.50 cm
Gránitbevonatos:Igen
Tapadásmentes:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Igen
Szín:Krémszínű

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek