Paradicsompasszírozó, paradicsomdaráló magyar - Edény és Konyhai Segédeszköz Webáruház

Hajtókaros meghajtású mechanikus fémszerkezet, gyűjtőgarattal, préselő hengerrel és rostéllyal.
Paradicsompasszírozó, paradicsomdaráló magyar
paradicsom préselő, paradicsomlé készítő, buliónkészítő
Ár:
19.990 Ft
Cikkszám:
HU111471-P
Gyártó:
Magyar kisiparos
Súly:
1 kg
Hosszúság:
16 cm
Magasság:
34 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év

Leírás

Vásároljon a Paradicsompasszírozó, paradicsomdaráló magyar kínálatunkból! Ez egy olyan mechanikus kézi meghajtású szerkezet, ami a paradicsom szárazanyagát hivatott elválasztani a lédús paradicsom hústól a paradicsomlé, paradicsomkrém készítéséhez. Anyaga öntöttvas tartószerkezet, szilikonalapú műanyag ház, kemény szilikontartalmú bakelitszerű orsó. A passzírozó rostély pedig krómlemez!

Részletes méretleírás:
Daráló méretei:
Magasság:
- teljes magasság: 34 cm
- adagoló tölcsér: 7,5 cm
- tartószerkezet: 21,5 cm
Átmérő: - adagoló tölcsér: 13 cm
Hosszúság:
- orsó: 16 cm
- passzírozó rostély: 11 cm
- hajtókar: -16,5 cm
- rögzítő szerkezet maximum nyithatósága: 3 cm
- tömeg: 1 kg

Paradicsom befőzés recept

Elkészítése:
Az érett paradicsomot megmossuk, szárát leszedjük, a zöld vagy hibás részeket kivágjuk, és nyersen áttörjük. A levet 15-20 percig forraljuk, majd előmelegített üvegekbe töltjük, lekötjük, és száraz gőzbe rakjuk. Készíthetjük úgy is, hogy a paradicsomot darabokra tördelve megfőzzük, áttörjük, és levét sűrűre beforralva öntjük az üvegekbe. Ha az üveg tetejére kb. 2 ujjnyi szalicilos vizet öntünk, nincs szükség gőzölésre. Használat előtt a szalicilos vizet leöntjük.

Paradicsomlé eltevése főzés nélkül

A megmosott, nyers paradicsomot ledaráljuk, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a szalicilt. Jól elkeverjük, 1-2 órát állni hagyjuk, közben megkavargatjuk. Ezután üvegekbe öntjük, és azokat légmentesen lezárjuk. Tipp: Egy kis őrölt fekete borssal, bazsalikommal vagy oregánoval és sóval megbolondíthatjuk!

Paradicsomos zöldségleves

Hozzávalók:
 3-4 db sárgarépa
 2 db fehérrépa
 1 csokor petrezselyem
 fél zeller
 2 db zsenge karalábé
 1 liter paradicsomlé
 2 babérlevél
 1 só ízlés szerint
 ízlés szerint, őrölt bors
 tárkony
 2-3 evőkanál olíva olaj
 maroknyi kockametélt vagy más apró tészta
 1 db húsleves kocka

Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra vagy szeletekre vágjuk, az olajra dobjuk, hogy színüket megőrizzék. Felengedjük kb. fél liter vízzel, belekeverjük az ízesítőket, valamint az apróra vágott petrezselymet és főni hagyjuk. Amikor a zöldség majdnem megfőtt, belekeverjük a paradicsompürét, beletesszük a tésztát és puhulásig főzzük.

Paraméterek

Préselő - Passzírozó
A termék anyag összetétele:Öntöttvas és kemény szilikon
Egy betétes:Igen
Öntöttvas:Igen
Rozsdamentes:Igen
Vákuumos:Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Piros