Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm

Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm
kalács sütőforma, kenyér sütőforma
Ár:
2.650 Ft
Cikkszám:
HU110061-TFA
Vonalkód:
5999559110061
Súly:
40.50 dkg
Ürtartalom:
2.20 l
Szélesség:
14 cm
Hosszúság:
35.80 cm
Magasság:
5.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Vásároljon a Zománcozott kalács és kenyérsütő forma 35×14 cm kínálatunkból! Több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos sütőeszköz, melyet a kenyér és kalácssütés során használunk. Anyaga 0,5 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra hajtogatva majd a szögleteknél hegesztve. Merevségét, a felső peremek visszahajtásával nyeri el. A végső alakzat elnyerése után van zománcozva. Jellegzetes mákos tetszését a fehér zománc ráspriccelésével nyeri el.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 32 cm; - külső: 32,70 cm
- hosszúság felső belső: 34,50 cm; - külső: 35,80 cm
- szélesség alsó belső: 10 cm; - külső: 10,80 cm
- szélesség felső belső: 13,50 cm; - külső: 14 cm
- magasság belső: 5,5 cm; - külső: 5,6 cm
- tömeg: 0,405 kg
- űrtartalom: 2,20 liter

Püspökkenyér (hagyományosan)

Hozzávalók (4-8 személyre):
 30 dkg grízes liszt
 30 dkg cukor
 5 db tojás
 0,5 csomag vanillincukor
 10 g sütőpor
 magok, gyümölcsök
 kevés margarin

Elkészítése:
A lisztet szitáljuk át és jól keverjük el benne a sütőport. A tojások fehérjéből verjünk habot. A cukrot keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a vanillincukrot, majd dolgozzuk bele a lisztet (ha hozzászitáljuk, akkor kevésbé csomósodik) valamint a magokat, gyümölcsöket, legvégül pedig (csak lazán) a tojáshabot. Egy őzgerinc vagy püspökkenyérformát kenjünk ki margarinnal (vagy vajjal), azt szórjuk, meg liszttel s ebbe simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben (180-200 fokon) úgy, mint a felfújtakat sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, laza alufólia takarással védjük a tetejét a sugárzó hőtől. (Legalább 1 óra, amíg átsül.)
A püspökkenyér gazdagítására különösen alkalmas a mandula, dió, mogyoró, birsalmasajt, csokoládé, mazsola, valamint a különféle aszalt és kandírozott gyümölcsök. Ezeket az összetevőket mindig apróra vágjuk. Ha friss, magozott, félbevágott meggyet is használunk, akkor azt előbb - amennyire csak lehet - lecsurgatjuk, majd lisztbe forgatjuk (például egy zacskóban liszttel összerázzuk), ez gátolja majd meg, hogy a tésztát eláztassa, illetve, hogy a meggy lesüllyedjen a massza aljába.
A fenti tésztamennyiséghez körülbelül 3 deciliternyi vágott adalékot adunk.
Sütőedény
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Zománcozott:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Sütőbe tehető:Igen
Szín:Mákos

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak