Pizzasütő lap 42×29×2,50 cm

Alacsony oldalú téglalap alakú, alulról fölfelé enyhén szélesedő 2.50 cm magas tömör aljú sütőedény.
Alacsony oldalú téglalap alakú, alulról fölfelé enyhén szélesedő 2.50 cm magas tömör aljú sütőedény.
Alacsony oldalú téglalap alakú, alulról fölfelé enyhén szélesedő 2.50 cm magas tömör aljú sütőedény.
Alacsony oldalú téglalap alakú, alulról fölfelé enyhén szélesedő 2.50 cm magas tömör aljú sütőedény.
Alacsony oldalú téglalap alakú, alulról fölfelé enyhén szélesedő 2.50 cm magas tömör aljú sütőedény.
Pizzasütő lap 42×29×2,50 cm
pizzasütő tepsi, pizzasütő forma, szögletes pizzasütő forma
Ár:
4.850 Ft
Cikkszám:
DE075098-ZEN
Vonalkód:
4044935075098
Súly:
45.50 dkg
Ürtartalom:
2.30 l
Szélesség:
29 cm
Hosszúság:
37 cm
Magasság:
2.70 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

A Pizzasütő lap 42×29×2,50 cm egy jellegzetes szögletes sütőforma teflon bevonattal. Anyaga 2 mm vastag szénacél lemez  méretre szabva, préseléssel alakra formázva, majd teflon bevonattal kezelve. Pizzák készítésére kiválóan alkalmas, de akár lepények, piték, kenyérlángosok, stb. sütésére is használható. A bevonatnak köszönhetően egyenletesen sül a tészta és nem tapad hozzá a sütőedényhez. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjében használható +230 °C -ig. Tisztítása semleges mosogatószerrel. Mosogatógépbe nem rakható.

Részletes méretleírás:
- hosszúság alsó belső: 35,50 cm; - felső belső: 37 cm
- hosszúság alsó külső: 36 cm; - felső külső: 42 cm
- szélesség alsó belső: 24,50 cm; - felső belső: 26 cm
- szélesség alsó külső: 25 cm; - felső külső: 29 cm
- magasság belső: 2,50 cm, - külső: 2,70 cm
- tömeg: 0,455 kg
- maximum hőmérséklet tartomány: +230 °C

Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza

Hozzávalók 4 főre

Tésztához:
 500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
 15 g só
 2 dl víz
 1 dl tej
 10 g cukor
 7 g instant élesztő

Paradicsommártáshoz:
 2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
 két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
 morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
 csipet só
 lehelet cukor
 tört bors
 0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál

Feltéthez:
 100 g sonka, apróra vágva
 200 g mozzarella (két zacskó)
 1 fej lila-hagyma
 50 g karikára szelt olívabogyó

Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.

Pizzasütő
A termék anyag összetétele:Bevonatos sütőlemez
Hosszúság belső:37.00 cm
Hosszúság külső:42.00 cm
Magasság belső:2.50 cm
Magasság külső:2.70 cm
Szélesség belső:26.00 cm
Szélesség külső:29.00 cm
Tapadásmentes:Igen
Teflonbevonatos:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek