Rozsdamentes zöldségpároló betét 28 cm

Összecsukható kör alakú edénybe helyezhető lukacsos oldalú pároló eszköz kis lábbakkal, fogantyúval.
Összecsukható kör alakú edénybe helyezhető lukacsos oldalú pároló eszköz kis lábbakkal, fogantyúval.
Összecsukható kör alakú edénybe helyezhető lukacsos oldalú pároló eszköz kis lábbakkal, fogantyúval.
Összecsukható kör alakú edénybe helyezhető lukacsos oldalú pároló eszköz kis lábbakkal, fogantyúval.
Összecsukható kör alakú edénybe helyezhető lukacsos oldalú pároló eszköz kis lábbakkal, fogantyúval.
Rozsdamentes zöldségpároló betét 28 cm
gyümölcspároló betét
Ár:
2.650 Ft
Cikkszám:
CZ-579268-BQT
Gyártói cikkszám:
45152001/A25101
Vonalkód:
8591022579268
Súly:
0.23 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A rozsdamentes zöldségpároló betét, rozsdamentes gőzölő, gyakorlatias segítőtárs a gombócok gőzöléséhez, párolásához, a zöldségek és egyéb ételek gőzben való főzéséhez. Posírozásra, gyenge kötésű húsok vagy halak elkészítéséhez is ajánlott. A párolás során a zöldségek, gyümölcsök sokkal több ásványi anyagot és vitamint őriznek meg. Az univerzális rozsdamentes gőzölő - pároló, a kialakításának köszönhetően különböző átmérőjű edényekben is használható. Anyaga rozsdamentes acél.
Használata: - tegyünk kevés vizet egy 26-28 cm átmérőjű fazékba, és helyezzük bele a betétet. Figyeljünk oda arra, hogy a víz ne lepje el a párolóbetétet. A betétbe pedig tegyük a párolni kívánt zöldségeket, gyümölcsöt vagy húst. Fedővel feddjük le a fazekat, és forraljuk fel a vizet. A megpárolt zöldségeket, gyümölcsöt vagy húst a középen lévő fogantyú segítségével emeljük ki az edényből.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe nem mosható.
Összecsukva tároljuk.

Részletes méretleírás:
- átmérő kinyitva: 27,50 cm; - összecsukva: 18 cm
- magasság kinyitva: 5 cm; - függőlegesre állított oldalakkal: 9 cm
- a lábak magassága: 3 cm
- tömege: 0,235 kg

Mennyi idő kell a zöldségeknek párolásához?

Ez mindig attól függ, milyen zöldségről van szó. A párolás során egy villa hegyével ellenőrizhetjük, mennyire puhultak meg a zöldségek. Az időnél az is mérvadó, hogy mekkora darabokban kerül a párolóbetétbe az adott alapanyag.
A megfelelő párolási idők:
- A kelkáposztaleveleknek 10 perc bőven elég.
- A sárgarépának 6-8 perc szükséges.
- A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedve pároljuk, 5-8 percig. Mindkét zöldség kellemetlen szagot áraszt, ha túlfőzzük.
- A zöldbab 5-8 perc alatt párolódik meg.
- A burgonyának, karalábénak, töknek 10-20 perc szükséges.
- A zöldborsónak és a spenótnak 3 perc bőven elegendő.
- A spárgát, a tavasz nagy kedvencét, párolva 8-10 perc alatt készíthetjük el.
- A mini káposztaként elhíresült kelbimbót 8-10 perc alatt pároljuk meg, ennél a zöldségnél is figyeljünk arra, hogy túlfőzve kellemetlen szagot áraszt.

A párolt zöldségeket nem szabad hűteni, fűszerezni viszont nagyon ajánlott! Az ízesítéshez használhatunk olívaolajt, vajat, sót, borsot, frissen aprított zöldfűszereket, ízlés szerint.

Párolóedény
Átmérő legkisebb:18.00 cm
Átmérő legnagyobb:27.50 cm
Minimum magasság:5.00 cm
Maximum magasság:9.00 cm
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem
Sütőbe tehető:Igen, de nem ajánlott!

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek