- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Zománcozott piros pöttyös nyeles lábas 1,50 literes
Zománcozott piros pöttyös nyeles lábas 1,50 literes
3.750 Ft
Leírás
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Nagyon fontos! - mikrohullámú sütőbe TILÓS a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 16 cm; - külső: 16,10 cm; - peremnél: 17,50 cm
- hosszúság nyéllel: 32 cm
- magasság belső: 7,81 cm; - külső: 7,96 cm
- tömege: 0,480 kg
- űrtartalom: 1,50 liter
Banánpuding recept
Hozzávalók:
4 dkg vaj + 1 dkg vaj
6 tojás
7 dkg cukor
2 banán
2 zsemle
2 dl tej
vaníliás cukor
6 dkg liszt
Az öntet:
10 dkg cukor
2 dl víz
1 banán
Díszítése:
1 banán
cukrozott tejszínhab
Elkészítése:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverjük a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadjuk a tojások felvert habját (amibe kevés vaníliás cukrot teszünk) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltjük a masszával, és egy forró vizes lábasba állítjuk (vigyázzunk, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzöljük fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítjük az öntetet. A cukrot a vízzel felforraljuk, és belekeverjük a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk. Leöntjük a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítjük. Cukrozott tejszínhabot kínálunk mellé.
Paraméterek
Zománcozott edény | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Átmérő belső: | 16.00 cm |
Átmérő külső: | 16.10 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 32.00 cm |
Magasság belső: | 7.81 cm |
Magasság külső: | 7.96 cm |
Indukciós: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Babos fehér pöttyös |