- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Zománcozott szeletsütő 20 cm
Zománcozott szeletsütő 20 cm
2.300 Ft
Leírás
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 16,5 cm; - felső: 20 cm
- átmérő fülekkel: 25 cm
- magasság: 4 cm
- tömeg: 0,260 kg
- űrtartalom: 1 liter
Pácolt fokhagymás flekken
Hozzávalók:
8 szelet strucc filé (kb. 1,2 kg)
4 fej lila-hagyma
4 fej vöröshagyma
3 fej fokhagyma
32 db gyöngyhagyma
25 dkg cukkini
1 dl olaj
flekken fűszerkeverék
A páchoz:
2 evőkanál mustár
3 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanál erős paprika krém
1 dl olaj
A köret (4 személyre!):
8 közepes, héjában főtt burgonya
A hús előkészítése:
A húst leöblítjük, leszárogatjuk. A pác alapanyagait összekeverjük és megkenjük vele a hússzeleteket, majd letakarva hűtőben 1-2 napig érleljük.
Elkészítése:
Megtisztítjuk a hagymákat, a lila- és a vöröshagymákat cikkekre vágjuk, a fokhagymákat forró vízben 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük. Cukkinit megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk. Kevés olajt felforrósítunk, a cikkekre vágott hagymákat és a gyöngyhagymákat 4 percig pirítjuk benne, majd beletesszük a cukkinit és a forrázott fokhagymákat. Sózzuk, és a cukkini puhulásáig pároljuk a keveréket. A hússzeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és a maradék, forró olajban megsütjük. A visszamaradt zsiradékon átforgatjuk a megtisztított, darabokra vágott főtt burgonyát, sózzuk és kiszedjük. A serpenyőbe öntünk 1-1,5 dl vizet, hogy a sok finom pörzsanyag ne vesszen kárba, felforraljuk. Amikor felforrt, ráöntjük a hagymákra, és a burgonyával együtt a hús mellé tálaljuk.
Paraméterek
Szeletsütő | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Átmérő alsó: | 15.50 cm |
Átmérő felső: | 20.00 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Mákos |