- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Ananász hámozó és szeletelő
Ananász hámozó és szeletelő
Leírás
Az ananász hámozó és szeletelő meghámozza, felszeleteli az ananászt és kiszedi a torzsáját. Az ananászvágó néhány másodperc alatt tökéletesen formázott karikákat vág a friss ananászból. Elválasztja a gyümölcshúst a héjtól, így az üresen maradt ananász héját elegáns tálként használhatjuk gyümölcssalátához. A friss ananász nemcsak tele van fontos vitaminokkal, hanem segít a zsírok lebontásában is. A felszeletelt szeleteket rögtön megehetjük, vagy uzsonnára kínálhatja.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe mosható.
Használata:
Vágjuk le az ananász tetejét, helyezzük rá az ananász hámozó és szeletelőt, és forgassuk meg, akárcsak a boros dugóhúzót - egy fordulat egy vágott kereket jelent. Addig forgassuk amíg el nem éri az ananászhéjának az alját. Ami nagyszerű, hogy a készülék alján található vágó résznek köszönhetően előre felvágott ananászt is kaphat. Végül távolítsuk el a vágót. Megjegyzés: - A legjobb az egészben, hogy a szeletelő nagyszerűen működik dinnye, alma vagy más gyümölcsök esetében is.
Részletes méretleírás:
- fúró henger átmérője: 3,50 cm
- fúró henger hosszúsága: 18 cm
- fúró henger és a fogantyú hosszúsága: 24 cm
- szeletelő korong átmérője: 9 cm
- tömege: 0,090 kg
Kacsasült
Hozzávalók:
1 db 1,5-2,5 kg -os kacsa
1 alma
1 narancs
1 szál rozmaring
- szárnyas fűszerkeverék
- fokhagyma, só, bors
- majoránna
Elkészítése:
A kacsának a bőrét több helyen átvágjuk, hogy könnyebben kisüljön a zsírja és így ropogósabb lesz a bőre. Bedörzsöljük alaposan a fűszerekkel, belül is. A hasüregébe tesszük a negyedelt narancsot, az almát (négybe vágva) és a rozmaring szálat. Körülbelül 2 órát hagyjuk állni, hogy jól átjárják a fűszerek. Miután letelt az idő a kacsát kacsasütőbe (öntöttvas, króm-nikkel) tesszük egy beleillő rácsra nem fontos (csináltassunk rácsot, megéri). Hideg sütőbe tesszük és kb. 160 fokon mérsékelt lángon sütjük. Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Többször megforgatjuk, locsolgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy már eléggé puha, 1 tűt beleszúrva ellenőrizzük, levesszük a tetőt és a tálból kivett pecsenyelével elkevert narancslével locsolgatjuk. Fordítsuk meg többször, míg egyformán pirosra, ropogósra megsül.
Egyéb javaslatok:
A rács azért kell alá, mert így nem ázik a pecsenye lében és ropogósabb, pirosabb, gusztusosabb lesz. Burgonya lepénnyel, őszibarack és ananásszal kínáljuk. A kacsahús zsírszegény.
Paraméterek
Hámozó - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Polisztirol |
Átmérő alsó: | 9.00 cm |
Átmérő közép: | 3.50 cm |
Átmérő legkisebb: | 3.50 cm |
Átmérő legnagyobb: | 9.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |