Nagy rózsafánk sütő

Hullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
Hullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
Hullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
Hullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
Hullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
Nagy rózsafánk sütő
boldogi nagyrózsa sütőforma, rózsafánk készítő, rózsafánk sütőforma, nyeles virágfánk készítő sütő forma
Ár:
8.650 Ft
Cikkszám:
112737-KC
Vonalkód:
5999559112737
Súly:
0.32 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A nagy rózsafánk sütő segítségével egyszerűen elkészíthetjük az ízletes, ropogós rózsafánkot. A rózsafánk sütővas a csörögefánk, más néven forgácsfánk rózsaszirom alakra sütésére szolgál. Csak ennek a sütővasnak a segítségével készíthető el a fánk e különleges alakja. A sütő anyaga, edzett acél. Gömbvas a nyél, fa markolattal.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Csak száraz helyen tároljuk.
Figyelem: - Vizesen nem szabad a forró olajba tenni, mert szembe fröcsköli a felhevített olajt, ami égési sérüléseket okozhat. Használat előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tökéletesen száraz.

Részletes méretleírás:
- átmérő a legközelebbi pontok között: 9 cm
- átmérő a legtávolabbi pontok között: 15 cm (rögzítésnél)
- átmérő: - rózsasütő egység: 13,50 cm
- magasság: - sütőforma: 2,50 cm; - nyéllel és markolattal: 16,50 cm
- hosszúság: - sütőforma+nyél: 34,50 cm
- tömege: 0,320 kg

Rózsafánk

Hozzávalók kb. 20 db rózsafánk elkészítéséhez:
  500 ml tej
  5 egész tojás
  2-3 nem halmozott evőkanál cukor
  1 csipet só
  1 késhegynyi szódabikarbóna
- liszt
- napraforgó olaj és egy evőkanál zsír a sütéshez
- a tetejére porcukor

Elkészítése:
- A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy a palacsintatészta sűrűségű  masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzá adhatjuk! (ha nem sikerült csomómentesre kevernünk, akkor szűrőn átszűrjük)
- Egy lábasba fél liter olajt és egy evőkanál zsírt beleteszünk, átmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Amikor már minden felforrósodott akkor a forró sütőformát a tésztába mártjuk! Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon, a sütővasból, majd a forró olajba helyezzük vissza. Hirtelen átsül körülbelül 30 másodperc. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla és egy villa segítségével lehúzva tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsafánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk!

Hasznos tudnivalók:
Sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény. Az olajból kiszedve kéztörlő papírra rakjuk, hogy a felesleges olajt/zsírt felszívja a süteményről! A sütés közben elhasználódott olajt pótolni kell.

Sütőeszköz
A termék anyag összetétele:Vaslemez
Átmérő legkisebb:9.00 cm
Átmérő legnagyobb:15.00 cm
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel:34.50 cm
Minimum magasság:2.50 cm
Maximum magasság:16.50 cm
Rozsdamentes:Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek