- Főoldal
- Termékcsoportok
- Rózsafánk-sütőforma
- Nagy rózsafánk sütő
Nagy rózsafánk sütő
Leírás
A nagy rózsafánk sütő segítségével egyszerűen elkészíthetjük az ízletes, ropogós rózsafánkot. A rózsafánk sütővas a csörögefánk, más néven forgácsfánk rózsaszirom alakra sütésére szolgál. Csak ennek a sütővasnak a segítségével készíthető el a fánk e különleges alakja. A sütő anyaga, edzett acél. Gömbvas a nyél, fa markolattal.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Csak száraz helyen tároljuk.
Figyelem: - Vizesen nem szabad a forró olajba tenni, mert szembe fröcsköli a felhevített olajt, ami égési sérüléseket okozhat. Használat előtt mindig győződjünk meg róla, hogy tökéletesen száraz.
Részletes méretleírás:
- átmérő a legközelebbi pontok között: 9 cm
- átmérő a legtávolabbi pontok között: 15 cm (rögzítésnél)
- átmérő: - rózsasütő egység: 13,50 cm
- magasság: - sütőforma: 2,50 cm; - nyéllel és markolattal: 16,50 cm
- hosszúság: - sütőforma+nyél: 34,50 cm
- tömege: 0,320 kg
Rózsafánk
Hozzávalók kb. 20 db rózsafánk elkészítéséhez:
500 ml tej
5 egész tojás
2-3 nem halmozott evőkanál cukor
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
- liszt
- napraforgó olaj és egy evőkanál zsír a sütéshez
- a tetejére porcukor
Elkészítése:
- A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet, hogy a palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzá adhatjuk! (ha nem sikerült csomómentesre kevernünk, akkor szűrőn átszűrjük)
- Egy lábasba fél liter olajt és egy evőkanál zsírt beleteszünk, átmelegítjük, a rózsafánk sütőformát belehelyezzük. Amikor már minden felforrósodott akkor a forró sütőformát a tésztába mártjuk! Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény! 2-3 mm-t hagyjunk szabadon, a sütővasból, majd a forró olajba helyezzük vissza. Hirtelen átsül körülbelül 30 másodperc. Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajt lecsöpögtetjük róla és egy villa segítségével lehúzva tálcára helyezzük. Amikor az összes rózsafánk kisült, porcukorral gazdagon megszórva tálaljuk!
Hasznos tudnivalók:
Sűrűbb tészta esetén puhább, hígabb tésztánál ropogósabb lesz a sütemény. Az olajból kiszedve kéztörlő papírra rakjuk, hogy a felesleges olajt/zsírt felszívja a süteményről! A sütés közben elhasználódott olajt pótolni kell.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Vaslemez |
Átmérő legkisebb: | 9.00 cm |
Átmérő legnagyobb: | 15.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 34.50 cm |
Minimum magasság: | 2.50 cm |
Maximum magasság: | 16.50 cm |
Rozsdamentes: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |