- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hentes bárd - Húsbárd
- Rozsdamentes bárd 26 cm
Rozsdamentes bárd 26 cm
Leírás
A rozsdamentes bárd 26 cm élettartama és tartóssága miatt hosszú távon is megbízható konyhai eszköznek bizonyul. A hentes bárd egyik oldalon fejszeszerű, a másikon részben egyenes felületű. A hentes bárd kiváló minőségű króm-acélból készült, ami tartósságot és hosszú élettartamot biztosít. Az 1 kg-os tömegének köszönhetően kényelmesen használható, és segít a pontos vágások elérésében. A markolata úgyszintén króm-acél, ami ellenáll az időjárásnak és a konyhai környezetnek. A kézre álló markolat kialakítása biztosítja a biztonságos és biztos fogást, így csökkentve a balesetek kockázatát.
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg. Ez a bárd sokoldalúan használható a konyhában. A kiváló minőségű pengéje éles és tartós, így könnyedén szeletelhetünk vele húst, zöldséget vagy gyümölcsöt. A hentesbárd kiválóan alkalmas a keményebb élelmiszerek, például tökhús vagy csontok feldolgozására is.
2. Tisztítása: - A rozsdamentes hentes bárd könnyen tisztítható és karbantartható. Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Soha ne használjunk súrolószert vagy drótkefét. Ajánlott kézzel mosni, hogy megőrizze a pengéjének élességét. Mosogatógépben is mosható.
3. Figyelem: - A rozsdamentes hentes bárd nagyon éles, ezért a gyerekek elől el kell zárni!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 43 cm; - nyél nélkül: 26 cm
- vágólap szélesség: 10-11 cm között
- vágólap vastagság: 4 mm; - nyél vastagság: 3×2,50 mm
- tömeg: 1,030 kg
Babgulyás
Hozzávalók:
70 dg tarkabab
1 kg marha lábszár
10 dkg zeller
20 dkg sárgarépa
3 dkg fokhagyma
20 dkg vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dkg só
5 dkg fűszerpaprika
3 dkg delikát
20 dkg zsír
5 dkg erős paprika krém
2 db tojás
20 dkg liszt
1 kávéskanál Borsika fű
50 dkg füstölt oldalas
1 szál rozmaring (segíti a bélműködést)
- darált fekete-bors, ízlés szerint
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Addig kevergetjük, míg a húslevet enged. Ekkor lefedjük, és addig pároljuk, még a leve elfő. Félre húzzuk a láng fölül, meghintjük pirospaprikával és felengedjük vízzel, hogy ellepje és visszatesszük párolni, amíg a hús félig, megpuhul. Ha kell, közben pótoljuk a vizet. Ha a hús félig kész, hozzá adjuk a beáztatott babot felöntjük vízzel és hozzá adjuk a fűszereket. Addig főzzük még majdnem puha lesz. Ekkor Csipetkét rakunk bele és készre főzzük. Ha kell, utána ízesítünk.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Élezhető: | Igen |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Előfordulhat |
Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Hosszabb használat után igen |
Kell-e ujjvédőt használni: | Ajánlatos |
Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Igen |
Megszúrhatom magam, ha nem vigyázok: | Nem |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Nem |
Szabadon tárolható: | Nem |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |