- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- V-gyalu, Mandoline szeletelő 3 db cserélhető betéttel
V-gyalu, Mandoline szeletelő 3 db cserélhető betéttel
Leírás
A V-gyalu, Mandoline szeletelő 3 db cserélhető betéttel könnyen használható vágóeszköz a zöldségek, gyümölcsök szabályos alakra vágására, szeletelésére. Elnevezését a vágókések és a cserélhető munkapadok V-betű alakjára hasonlító elrendezéséről kapta. Késinek ék alakba való elhelyezése növeli a gyalu hatékonyságát. Szilikon hatású kemény műanyagból, rozsdamentes acélból és egyedülálló borotvaéles acélpengékből készült. Borotvaélesek a pengék, használata mégis 100 %-ig biztonságos a készletben található ujjvédőnek köszönhetően.
1. Tisztítása:
- Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de egyáltalán nem ajánlott.
2. Figyelem!
- A V-gyalu, Mandoline zöldségszeletelő 3 db cserélhető munkapaddal borotva éles, ezért könnyen sérülést okozhat helytelen használata esetén. Gyerekek elől elzárandó.
A V-gyalu, Mandoline zöldségszeletelő a következő részekből tevődik össze:
1 db V-szeletelő gyalupad ék alakban elhelyezett vágókésekkel.
3 db szeletelő betét (1,50 mm, 2,50 mm, 3,50 mm)
2 db hasábvágó betét (3 mm, 7 mm)
1 db ujjvédő, ami biztonságos védelmet nyújt a kéznek szeletelés közben.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 36 cm, ebből a munkapad 34,40 cm
- szélesség: - belső munkafelület: 9,80 cm; - külső: 12,50 cm
- magasság: 3-4,20 cm
- munkapad vastagsága: 2,80 cm
- tömeg: 0,260 kg
Uborkasaláta
Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka
1 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
10 dkg kristálycukor
1 szál torma
3 babérlevél
0,5 dl 10 százalékos ecet
1 csapott evőkanál mustármag
1 teáskanál koriander
1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium – benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon vékony körökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Paraméterek
Gyalu - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Hőálló tartomány maximum: | +60 °C |
Hőálló tartomány minimum: | +10 °C |
Minimum magasság: | 3.00 cm |
Maximum magasság: | 4.20 cm |
Bal és Jobbkezses: | Igen |
Három betétes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Szín: | Fehér |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Élezhető: | Nem kell élezni |
Elhasadhat: | Helytelen használatkor igen |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Nem |
Kell-e ujjvédőt használni: | Kötelező |
Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni: | Kötelező |
Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
Szabadon tárolható: | Nem |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | Igen |